Politie zoekt verdachte van overvallen op Blokker

De politie en het parket van Antwerpen zijn op zoek naar de man die twee filialen van de winkelketen Blokker heeft overvallen in Deurne bij Antwerpen. De feiten dateren van juni en april van dit jaar. De overvallen werden vastgelegd op camerabeelden die de politie nu vrij geeft.

jrosquin

Op 1 juni sloeg hij toe bij Blokker aan de Herentalsebaan in Deurne. Die vrijdagmiddag kwam de verdachte even voor sluitingstijd de winkel binnen. Hij verschanste zich in de winkel tijdens de middagpauze. Toen een winkelbediende de zaak opnieuw wilde openen, bedreigde hij haar met een vuurwapen en eiste het geld uit de kluis. Toen hij buiten ging, stond er al een rij mensen te wachten tot de winkel opnieuw zou opengaan. De onderzoekers zouden deze mensen graag willen spreken.

Overval op Blokker Ruggeveldlaan

Een gelijkaardige overval gebeurde op 16 april bij Blokker aan de Ruggeveldlaan. Die maandag verborg de man zich in een bergruimte van de winkel en dook dan plots op kort nadat de winkel was gesloten. Hij verplichtte de drie bedienden om samen naar de keuken te gaan en de inhoud van de kluis af te geven.

En ook op 15 maart 2011 werd een verdachte gefilmd die zich tijdens de middagpauze had laten insluiten. Vermoedelijk gaat het om dezelfde dader. Hij roofde de kassa en ontsnapte door een raam van de inkomdeur te verbrijzelen met een brandblusapparaat.

Beschrijving dader

De dader is een man, zo’n 25 jaar oud, met getaande huid. Hij is mager en ongeveer 1m80 lang. Hij heeft kort donker haar, een langwerpig gezicht en lichte ogen. Hij sprak gebroken Engels en Nederlands en soms een vreemde taal.

De man droeg een groenwitte baseballpet met witte tekst vooraan en een zwartrode trainingsvest met het opschrift 'MANCHESTER UNITED' op de achterkant.

Indien u deze man kent of weet waar hij woont of logeert, vraagt de politie om contact met hen op te nemen via het nummer 0800/30.30.0

Bekijk de opsporingsvideo:

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio