KLJ kijkt uit naar sportfeest

Dit weekend is de Pereboomsteenweg de verzamelplaats voor zo'n duizend KLJ'ers. Een ontmoetingsmoment maar ook om de bouwdroom te financieren.

Van Reusel Dirk

De lokale KLJ-afdeling is de gastheer van het zomersportfeest. "Elke zomer is er ergens in de provincie het KLJ sportfeest en dat is iets waar we allen erg naar uitkijken. Zondagvoormiddag zijn er competities zoals dansen, levende piramide bouwen, atletiek en ook wimpel- en vendelzwaaien. In de namiddag zijn er dan de demonstraties voor het publiek", legt Isaak Dieleman van KLJ Moerbeke uit wat het sportfeest inhoudt. Maar het weekend begint al op vrijdagavond met een fuif waar ook niet KLJ'ers welkom op zijn. Op zaterdag bereiden de KLJ'ers het terrein voor en daar hoort ook een barbecue bij.

De organisatie van het zomerfeest met duizend deelnemers vergt veel werk maar dat schrikt de Moerbeekse KLJ niet af. "Het is een eer om dit te mogen organiseren. Het is niet de eerste maal dat KLJ Moerbeke de gastheer is, we zijn fier dat we dit kunnen. Elke afdeling mag zich kandidaat stellen maar mag het slechts om de vijf jaar organiseren", weet Dieleman. Die geeft ook toe dat de inkomsten welkom zijn. "Ons huidig lokaal, een wat afgelegen oud huisje in Dorpvaart, is totaal versleten en voldoet niet meer. We zouden graag op het zelfde terrein een nieuw lokaal bouwen en dus zijn we alvast aan het sparen. We zullen nu ook subsidies vragen en er komt ook nog wat administratie bij kijken."

DVR

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio