Terug meer gezinnen in Booms openluchtzwembad

Door allerlei maatregelen is het duidelijk 'veiliger' zwemmen in het Boomse openluchtzwembad. Steeds meer gezinnen vinden terug de weg naar het zwembad. Gisteren was het er gezellig druk.

boey jan

"Neen, zeker geen overrompeling al zou je dat denken met deze toch wel leuke temperaturen van de laatste dagen. Ik noem dit gezellig druk. Er zal ietsje meer volk zijn dan afgelopen dinsdag toen we net geen 600 zwemmers over de vloer kregen. Sinds de invoering van de nieuwe veiligheidsmaatregelen komen meer jongeren terug zwemmen en zien we vooral dat er terug gezinnen naar het zwembad afzakken", zegt sportfunctionaris Marleen Naegels.

Toen voor enkele jaren het zwembad steeds meer een overlastplek werd, heeft het gemeentebestuur vorige zomer ingegrepen door allerlei extra veiligheidsmaatregelen. Een daarvan was de drastische prijsstijging naar 20 euro voor niet-Bomenaars. In functie van de veiligheid is ook geïnvesteerd in de huur van vier camera's waarmee het hele terrein kan bekeken worden en is er op drukke dagen ook extern veiligheidspersoneel "Het meeste last hebben we nog steeds met mensen die blijkbaar veel moeite hebben met het verbod op lange shorts in plaats van de verplichte zwembroeken".

Jan BOEY

Foto Joris Herregods

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio