Tomorrowland­vliegtuigen vervoeren 2.000 buitenlandse festivalgangers

Tomorrowland verwacht dit weekend 180.000 festivalgangers. Voor de achtste editie van het dance-evenement worden ook 2.000 buitenlandse gasten verwacht, die donderdag in België aankomen met 25 vliegtuigen die Brussels Airlines speciaal voor het festival vanuit 15 Europese steden, New York en Moskou inlegde. Dat melden het festival en de luchtvaartmaatschappij donderdag in een persbericht.

jrosquin

In het vliegticket is ook de toegang tot het festival en een verblijf in een hotel of op de festivalcamping inbegrepen. De passagiers worden onthaald door Tomorrowlandhostesses, checken in aan een Tomorrowlandbalie, "als kers op de taart vliegen ze mee met vliegtuigen die in een Tomorrowlandkleedje steken. Zo kan het feest al in de lucht starten", zegt Manu Beers, organisator van Tomorrowland. Op de vlucht uit Barcelona werden de 140 passagiers getrakteerd op een dj-set door Dimitri Vegas & Like Mike en Yves V.

"Dit dance-evenement is geweldig populair in al onze Europese bestemmingen", aldus Christian Dumortier, marketing manager bij Brussels Airlines. "In zo goed als geen tijd waren de 2.000 tickets de deur uit."

Tomorrowland, dat volledig uitverkocht is, loopt van vrijdag tot zondag in het provinciaal recreatiedomein De Schorre in Boom. Op de affiche staan onder meer Fatboy Slim, Martin Solveig, Skrillex en David Guetta.

Dancefans stromen toe aan Tomorrowland

Lees ook: Blijf op de hoogte van Tomorrowland via de sociale media.