Suárez voor 11 miljoen naar CSKA Moskou

De Gouden Schoen treedt komend seizoen niet meer aan in de Belgische eerste klasse. Matias Suárez heeft zijn droomtransfer beet en zal volgend seizoen te bewonderen zijn in de Russische competitie. Anderlecht krijgt minstens 11 miljoen euro van CSKA Moskou voor de overgang.

jrosquin

Lange tijd zag het er slecht uit voor de Argentijnse aanvaller van Anderlecht. De Brusselaars wilden hem enkel laten gaan als de club genoeg boter bij de vis zou krijgen. Dat is nu zeker het geval. De landskampioen vangt 11 miljoen euro voor de smaakmaker. De Russische club betaalt 16 miljoen euro, maar niet de volledige som is voor de Brusselaars.

Suárez speelde al sinds 2008 bij Anderlecht, maar ontbolsterde pas vorig seizoen. Zijn knalprestaties leverden Anderlecht zijn 31ste landstitel op. De Gouden Schoen was dan ook op zijn plaats.

Nieuwe verdediger

Met het geld wil Anderlecht een verdediger aantrekken. De Fin Niklas Moisander van AZ is in beeld.

“We zoeken een verdediger die kan aarden in het aanvallende systeem van de coach”, is het enige dat Van Holsbeeck kwijt wil. De manager zou reeds een mondeling akkoord hebben met een verdediger.

Foto: Belga Matias Suárez

MEER OVER Anderlecht

Meer voetbalnieuws