Man kritiek bij brand in Osystraat

Bij een brand in een appartement in de Osystraat in Antwerpen-Noord is een 63-jarige man woensdag levensgevaarlijk gewond geraakt. Hij vecht in het ziekenhuis voor zijn leven.

jrosquin

Woensdag, om 14.20 uur, kwam de melding binnen dat er een rookontwikkeling was in een appartementsgebouw Osystraat 91. De politie en brandweer gingen ter plaatse.

Toen bleek dat er een kleine brand was geweest in een appartement op de vierde verdieping. De bewoner had daarbij zware brandwonden opgelopen aan hoofd en aangezicht. De man (63) werd in kritieke toestand opgenomen in het Stuivenbergziekenhuis.

De andere aanwezige bewoners konden zonder problemen het pand verlaten. Niemand van hen raakte gewond.

Oorzaak onduidelijk

De brand zelf was snel onder controle. Wat de precieze oorzaak was is nog niet duidelijk. Uit vaststellingen van een branddeskundige bleek alleszins dat het om een accidentele brand ging. De zwaargewonde bewoner die aanwezig was in de woning toen de brand uitbrak kon nog niet worden verhoord.

Ingevolge de brand was er niet enkel schade in het appartement op de vierde verdieping. Ook de appartementen op de derde en de vijfde verdieping raakten licht beschadigd. De bewoners ervan konden evenwel na de bluswerken naar hun woning terugkeren.

Beeld: Google Street View Osystraat 91

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio