1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Autopsie na overlijden van baby in auto

Op het militaire domein in Evere is woensdag een baby van zes maanden omgekomen door de hitte.De vader van de baby was het meisje vergeten in de wagen op de parking van het domein. Er zal een autopsie worden uitgevoerd op het lichaam van de overleden baby.

tmas

De militair kwam woensdag rond 8 uur met zijn dochtertje aan op het militair kwartier Elisabeth, waar ook een crèche is. Rond 16 uur begaf hij zich naar de crèche, overtuigd dat hij zijn dochtertje daar had afgezet.

De Brusselse onderzoeksrechter Frédéric De Visscher heeft gevraagd een autopsie en een toxicologisch onderzoek uit te voeren op het lichaam van de baby. De vader werd woensdag al ondervraagd en nadien vrijgelaten door de politie. Hij zal later nog worden verhoord door de onderzoeksrechter. De kans is groot dat het parket de aanklacht van onopzettelijke doodslag snel zal laten vallen aangezien het hier om een dramatisch ongeval gaat.

De baby, die vastzat in een wagen met getinte ruiten, is volgens specialisten wellicht al na een uur gestorven. Het kindje zat ruim acht uur lang in de auto. Een wetsdokter doet nog onderzoek naar de juiste doodsoorzaak.

Foto Belga/Cia Jansen

Lees ook: Vergeten baby in auto derde in vijf jaar tijd en ook: "Ik heb haar nooit een verwijt gemaakt"

Vastgoed

Jobs in de regio