Dreamville stroomt vlot vol

Vrijdag start op De Schorre in Boom het dancefestival Tomorrowland. Vandaag al stonden duizenden kampeerders aan te schuiven aan Dreamville, de camping aan het festivalterrein.

jrosquin

De blijde intrede in DreamVille verliep vlot. Om 14u hadden al 14.000 bezoekers hun tent opgeslagen op de camping van Tomorrowland. "We verwachten 35.000 kampeerders", zegt Joris Beckers, verantwoordelijke voor Dreamville. "De instroom ging dubbel zo snel als vorige editie. We pakken onze ontvangst dan ook bijzonder gestructureerd aan."

De loden zon maakt de sfeer op DreamVille bijzonder gezapig. De meeste bezoekers zonnen en drinken hun eerste glaasjes. Toch zijn 5.000 fuifbeesten om 16u al verzameld voor The Gathering, het podium op de camping. Hier draaien de hele dag en avond dj's exclusief voor de campingbewoners. Tegen valavond verwacht de organisatie zo'n 20.000 dansers voor The Gathering, waardoor een klein festival binnen het festival ontstaat.

Minder weer op komst

De festivalgangers worden nu dan wel getrakteerd op fantastisch weer, maar dat zal niet blijven duren. Tomorrowland beschikt over een eigen weerman. Maar die werkt vier dagen exclusief voor het festival, dus keken we zelf eens op de kaarten. Donderdag en vrijdag blijft het drukkend warm.

Vrijdagavond is het afgelopen met het mooie weer. Een stevig onweer verjaagt de zomer Zaterdag noteren we buien met opklaringen en een stevige wind. De temperatuur duikt tien graden naar beneden en blijft hangen rond 20°C. Hetzelfde voor zondag, al zou het dan overwegend droog blijven.

"Wij zijn op alles voorbereid", verklaart Debby Wilmsen. "Onze eigen weerdiensten volgen de situatie van minuut tot minuut op. Het terrein is overal verhard, nu zelfs met rubberen tegels Er zijn ook poncho's voor de buien".

Stefan Laenen

Foto's: Gil Plaquet

Tomorrowlandvliegtuigen vervoeren 2.000 buitenlandse festivalgangers

Lees ook: Blijf op de hoogte van Tomorrowland via de sociale media.