Sfinks Mixed ontvangt muzikale ontdekkingsreizigers

Kid Creole and the Coconuts, Zita Swoon Group, Larry Harlow en Magic System prijken in de grootste letters op de affiche. Maar uiteraard valt er dit weekend op Sfinks Mixed in Boechout nog veel meer te ontdekken.

ikerremans

Sfinks Mixed verveelvoudigt elk jaar weer even het inwonersaantal van Boechout. "Hoeveel mensen we precies ontvangen, is moeilijk in te schatten. Als we in drie dagen 35.000 betalenden verwelkomen, dan zijn wij erg blij. Jongeren tot dertien moeten niet betalen. Op vrijdag mogen ook inwoners van Boechout en omgeving gratis binnen. Dan bieden we met Kid Creole een naam die een breed publiek aanspreekt en toch een connectie heeft met waar Sfinks voor staat. Dat wordt een fijne openingsdag."

Voorts vermeldt de affiche als vanouds vooral minder ronkende namen van artiesten uit alle windrichtingen, even gevarieerd als het Sfinks-publiek zelf. "Een aantal melomane muziekliefhebbers komt in de Clubtent dingen ontdekken", merkt De Groote. "Daarnaast zijn er bezoekers die voor de combinatie van sfeer en ons globale- wereldidee komen en openstaan voor muziek die ze niet kennen. En er zijn mensen die bepaalde artiesten wel kennen, omdat ze hun roots hebben in de landen waar die vandaan komen. Zij zien ons festival als een ongelofelijke buitenkans. Soms worden wij zo zelf verrast door de impact van bepaalde groepen."

Een reden om te gaan

Als toppers trakteert Sfinks Mixed zaterdag op de salsa van Larry Harlow & The Gerardo Rosales Orchestra en zondag op het Afrikaanse 'Wait for me'-avontuur van de Antwerpse Zita Swoon Group.

Om het festival helemaal familievriendelijk te maken, is er ook nog Kidz, waar kinderen kunnen leren dansen, zelf muziek maken, een rinkelbom timmeren, een concert meepikken of stuiteren op de grote springkussens van het Franse gezelschap Airvag.

Gunter JACOBS