Vincent Kompany verlengt contract bij Manchester City tot 2018

Rode Duivel Vincent Kompany heeft zijn contract bij de Engelse landskampioen Manchester City met zes seizoenen verlengd en staat zo tot 2018 onder contract bij City. Dat maakte Manchester City donderdag bekend.

tmas

'Vince The Prince' groeide bij de Citizens in vier seizoenen uit tot aanvoerder en had vorig seizoen een belangrijk aandeel in het behalen van de landstitel, de eerste in 44 jaar. Als blijk van wederzijds respect beloonde de club hem nu met een langdurig contract. Nog nooit eerder kreeg een speler bij City een overeenkomst voor zes seizoenen.

Ondanks al het succes blijft Kompany hongerig naar meer. "Als je jezelf ergens goed voelt, is er geen reden om naar iets anders uit te kijken. Ik ben blij dat ik nog zes seizoenen bij City mag spelen. De fans zijn fantastisch en mijn familie voelt zich hier thuis. Ik beschouw het als een compliment dat de club me zoveel vertrouwen geeft en hoop in de toekomst nog belangrijker te worden. Er valt nog zoveel te winnen", aldus de 26-jarige Kompany.

"Ik ben hier sinds het begin van dit ambitieuze project en heb de club zien veranderen. Ik heb heel wat verantwoordelijkheden gekregen, maar daar word ik alleen maar beter van. De titelwedstrijd tegen Queens Park Rangers was onvergetelijk, maar nu kijk ik al uit naar de start van het nieuwe seizoen. Vorig jaar hebben we de fundamenten gelegd en nu willen we nog meer winnen om zo een van de meest succesvolle clubs ter wereld te worden."

Foto Photo News

MEER OVER Vincent Kompany

Meer sportnieuws