1 / 2

Jan Hoet: "Gevochten tegen dood, want ik heb nog een tentoonstelling"

Jan Hoet is nog maar net uit zijn coma ontwaakt, maar dat weerhoudt hem niet om alweer driest over kunst te praten.

mgeysmans

"Ik voel me goed, al gaat het vandaag weer wat minder. Ik heb niet goed geslapen. Ik had maagpijn, dat eten bevalt me hier niet. Het heeft geen smaak", steekt Hoet van wal in een krant van Corelio.

"Ik heb gevochten voor mijn familie, mijn kleinkinderen en omdat ik nog een programma moet afwerken. Er is heel veel getelefoneerd tussen de dokters hier en die in Duitsland. Mijn schoonbroer heeft veel bemiddeld. In Soltau moet ik de hele tijd hebben gebabbeld, vertelt mijn vrouw. Toen ik weer bij bewustzijn was, heb ik tegen een dokteres eens gezegd: 'Kom meiske, we gaan een sigaretje roken'. Dat pakte niet (lacht). Ik heb zowat 65 jaar gerookt. Ik rook al vijf weken niet meer. Herbeginnen zou te zot zijn he."

"Ik ga nog een tentoonstelling in Rome maken en volgend jaar een in Geel. Ik neem me nu voor om te gaan schrijven. Over kunst. iK ben ook benieuwd wat dat boek van Jan Haerynck over mij zal worden (dat boek verschijnt in het najaar). Ik ga het rustiger aan doen. ik ben blij dat ik er nog ben. We hebben schone dingen beleefd in ons leven. Ik denk er vaak aan. Ja, ik heb geleefd voor twee. Het was een gevecht, en elk gevecht moet je vieren. Weet je, in oktober ben ik 50 jaar getrouwd. We gaan dat vieren."

Photo News

NIET TE MISSEN