Veel frustraties bij eerste training Boonen en co

Wat voor het gros een eerste kennismaking met Box Hill, de helling op het parcours van de olympische wegrit, had moeten worden, draaide uit in een hoop geknarsetand en frustratie.

drombouts

Hopeloos verkeer en onbuigzaam veiligheidspersoneel zorgden ervoor dat Tom Boonen en co meer in de wagen zaten dan op hun fiets en dat Box Hill uiteindelijk slechts één keer werd beklommen. De officiële training op Box Hill is pas voor vandaag gepland.

“Te dicht bij de wedstrijd op zaterdag”, vond bondscoach Carlo Bomans en dus stuurde hij zijn troepen een dag vroeger dan officieel voorzien naar het lieflijke groen van Surrey.

Daar zouden de Belgen, met het Travelodge Hotel in Dorking als uitvalsbasis, beginnen aan hun trainingstocht. Dat was echter buiten het Londense verkeer gerekend. Toen na een uur bumperkleven bleek dat Surreys meest befaamde helling nog verdomd veraf lag, besloten de renners het zitje in de wagen in te ruilen voor hun zadel. Rond de klok van twaalf uur en met de humeurbarometer op zwaar bewolkt werd de voet van Box Hill dan toch bereikt.

Die barometerstand verbeterde niet toen de Belgen vaststelden dat hun Nederlandse en Amerikaanse collega’s logeerden in een hotel aan de voet van de helling, lekker ver van de drukte en met een ideaal trainingsparcours aan hun voeten.

Een tweede passage van de Belgen op Box Hill kwam er niet. Het veiligheidspersoneel aan de voet van de klim had blijkbaar de opdracht gekregen niemand nog op de klim toe te laten, hoezeer Boonen en co ook argumenteerden. De Belgen dropen ontgoocheld af, besloten nog enkele bijkomende kilometers af te malen en gingen zich even later douchen, gevolgd door een lichte maaltijd.

Gilbert en Van Avermaet ondernamen nog wel een tweede poging, maar ook deze keer vingen ze bot bij het personeel. en daarmee waren de vijf wielerprofs nog niet uit hun lijden verlost.

GVDL

Foto Belga

MEER OVER Tom Boonen

Meer sportnieuws