Top Gear-regisseur filmt spot voor JOEfm

Radiozender JOEfm heeft ‘Top Gear’-regisseur James Bryce gestrikt voor een nieuwe imagospot, waarin onder meer een spectaculaire achtervolging voorkomt. De opnames vinden vrijdag plaats op de Balendijk en de Zwaluwstraat in Lommel.

tmas

De naam James Bryce komt voor in de eindtitels van meer dan zeventig afleveringen van ‘Top Gear’. De Brit is sinds 2003 een van de voornaamste regisseurs van het populaire BBC-programma, en maakte intussen ook faam met documentaires en reclamespots voor automerken. Recent regisseerde hij ook een autoachtervolging voor ‘The Sweeney’ - een film van Nick Love, met onder meer Ray Winstone en Plan B - die in september uitkomt.

Een prima keuze, kortom, als je een autoachtervolging spectaculair in beeld wilt brengen. “Naar zo iemand waren we op zoek”, knikt Johan Roelandt van reclamebureau Dallas. “Productiehuis TRS Brussels raadde ons James aan, en vervolgens hebben wij hem gecontacteerd. De reclamebudgetten hier zijn niet van dezelfde grootorde als in Groot-Brittannië, maar het verhaal van de spot beviel hem zo dat hij het toch wilde doen.”

Antwerpen

Aanvankelijk waren er twee mogelijke opnamelocaties, Antwerpen en Lommel, maar omdat de stad Antwerpen enkel een stuk rechte weg ter beschikking wilde stellen, viel de keuze van de makers op Lommel. “Daar reageerden ze van meet af aan heel enthousiast. Fier zelfs. We hebben goeie afspraken gemaakt, onder andere qua veiligheid, en vrijdag zakken we met onze crew - die toch dertig á veertig mensen zal tellen - af naar ginder.”

StVa Foto EPA: de Top Gear-presentatoren

Nu in het nieuws