1 / 3
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Gemeente wil Bergbos kopen

Het gemeentebestuur wil graag het Bergbos op de flank van de Heistse berg kopen. Na een opknapbeurt zou het een prachtig stukje natuur kunnen worden, pal in het centrum. Maar een akkoord met de eigenaars is er tot hiertoe niet.

Bert Provoost

Schepen van Ruimtelijke Ordening Jef Marien (CD&V) bevestigt de interesse vanuit de gemeente. "We treden liever niet in detail, want we willen de onderhandelingen niet verstoren. Maar ik kan wel bevestigen dat we al anderhalf jaar met de familie in gesprek zijn over een eventuele aankoop. Tot op heden heeft dat geen doorbraak opgeleverd, maar de gesprekken zijn ook nog niet afgebroken", klinkt het.

Eén van de redenen waarom de verkoop vermoedelijk nog niet is doorgegaan, is het feit dat de gemeente niet geïnteresseerd is in het restaurantgebouw, naast de water- en uitkijktoren. "We zouden graag hebben dat er een horecagelegenheid blijft. Dan kunnen mensen na een wandeling een hapje eten of iets drinken. Als gemeente interesseert het ons niet om het gebouw aan te kopen. Daar zal een privépersoon in moeten investeren."

Lees meer in de donderdagkrant van Gazet van Antwerpen.

Bert Provoost


Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio