Tariana (3) sterft na ongeval voor deur

Witte bloemen liggen op de oprit van nummer 632 in de Ruggeveldlaan. De kleine Tariana Pelckmans (3) werd er aangereden door een auto en bezweek later in het ziekenhuis.

ikerremans

“Tariana zat vol leven. Je moest haar hand vasthouden of ze was weg. Een pracht van een kind”, reageert een aangeslagen grootvader Henri Willaert (72).

“Haar ouders waren net bij ons op bezoek geweest”, vertelt Henri. “Ze kwamen Tariana’s zus Ta’ra (10) ophalen. We hadden nog iets gedronken, en toen was het tijd om naar huis te gaan. Tariana stoof opgewonden de trap af en de straat op. De auto stond aan onze kant van de straat geparkeerd, maar Tariana liep er voorbij en de straat op. Die auto zag ze niet komen, en de bestuurster ervan kon niet op tijd remmen. De klap was enorm.”

Papa Joeri nam zijn dochter nog in zijn armen en legde haar op de oprit. De ambulanciers snelden haar nog naar het Universitair Ziekenhuis Antwerpen in Edegem, waar hard werd gewerkt om haar te redden. “Maar rond 2u ’s nachts kwam het verschrikkelijke bericht. Haar nekje was gebroken en Tariana had het niet overleefd. Verschrikkelijk”, zucht Henri.

Ouders in shock

Tariana’s ouders waren gisteren nog de hele dag in shock na wat hen was overkomen. Ook de bestuurster van de wagen, een vrouw van 48, was zwaar aangeslagen door het ongeval. “Ook zij zit er volledig door”, zegt Henri.

Of de bestuurster van de Ford Fiesta te snel reed, is nog onduidelijk. “Ik zou het niet durven zeggen”, zegt Henri. “De straat is hier maar één rijvak breed. Het lijkt vaak alsof de auto’s hier sneller rijden dan in werkelijkheid het geval is. Maar ik vind niet dat de situatie hier daarom heel gevaarlijk is. Het is natuurlijk wel zo dat je niet naar links of naar rechts kan kijken.”

Tariana’s zus Ta’ra houdt zich sterk. “Mijn lieve zus was een deugniet en ze plaagde me graag”, zegt Ta’ra. “Maar ook al trok ze af en toe aan mijn haar, ik zal ze altijd graag blijven zien en ik zal haar nooit vergeten...”

DVD

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio