Jongeren van jeugdbeweging JNM kamperen in Bornem

Bijna driehonderd jongeren van de groene jeugdbeweging JNM kamperen tot zondag in de Spuistraat in Bornem. Ze zoeken naar vleermuizen, organiseren een vlotwedstrijd en eten geen vlees.

Christof Willockx

JNM is de afkorting van Jeugdbond voor Natuur en Milieu. Het is de groenere tegenhanger van de chiro of de scouts. De jeugdbeweging telt in Vlaanderen 2626 leden van 7 tot 26 jaar. De afdelingen Klein-Brabant en 's Hertogenbosch, die onder meer Hombeek, Londerzeel en Kapelle-op-den-Bos groepeert, organiseren dit weekend een congres in Bornem. Daar komen leden uit alle afdelingen van Vlaanderen op af.

"Maar voor onze driemaandelijkse jeugdwerking zijn we onderverdeeld in regio's. De jeugdbeweging in Klein-Brabant komt drie keer per maand samen.

Het ene weekend organiseren we activiteiten voor kinderen van de lagere school, het andere weekend zijn de leden van het middelbaar aan de beurt.

Onze afdeling in Klein-Brabant komt op zaterdag of zondag samen in het arboretum van Puurs. Van daaruit gaan we ook naar andere plaatsen", zegt Hannelore Mees (24) uit Bornem.

"Tijdens de bijeenkomsten leren we vooral veel over de natuur. We gaan bijvoorbeeld wandelen in het bos om te kijken welke soorten bomen en dieren daar zitten. En we leren ook veganistisch broodbeleg maken. Op onze bijeenkomsten wordt geen vlees gegeten en ook geen andere producten die van dieren afkomstig zijn. Veel van onze leden zijn vegetariër, maar dat is zeker geen voorwaarde om bij onze jeugdvereniging te komen."

In de donderdagkrant leest u hier veel meer over.

CWil

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio