Filip De Wilde wordt keeperstrainer van Belgische beloften

Filip De Wilde wordt de keeperstrainer van de Belgische beloften. Dat maakte de Koninklijke Belgische Voetbalbond woensdag bekend. De voormalige doelman van de Rode Duivels (68 selecties) zal ook scoutingsopdrachten vervullen voor de overige nationale jeugdploegen. Hij tekende een contract voor onbepaalde duur.

tmas

De 48-jarige De Wilde was de afgelopen vijf seizoenen trainer van de doelmannen bij Anderlecht, waar hij van 1987 tot 1996 en van 1998 tot 2003 onder de lat stond. Bij de Belgische beloften wordt hij assistent van zijn voormalige ploegmaat Johan Walem. "En ik werkte ook bij Anderlecht op het moment dat Johan Walem daar de beloften trainde. Hoewel we toen niet rechtstreeks hebben samengewerkt, denk ik toch dat hij mijn werk naar waarde kon schatten. Dat zorgde ervoor dat hij mij nu graag bij zijn staf wou."

"Mijn eerste doel is het bijstaan van Johan Walem om de best mogelijke resultaten met onze -21 te behalen en onze doelmannen goed voor te bereiden. Op dit moment hebben wij enkele zeer getalenteerde Belgische doelmannen. Ik denk zelfs dat de weelde bijna ongezien is, maar talent is niet alles. Zonder hard werken ben je er niets mee. Ik hou er enorm van om met jonge mensen te werken. Ik probeer hen het laatste zetje te geven, waardoor ze hopelijk een mooie carrière kunnen uitbouwen."

Voor hij in 2007 naar Anderlecht trok, werkte De Wilde al eens twee jaar als keeperstrainer van de beloften voor de KBVB.

Foto Belga

MEER OVER Anderlecht

Aangeboden door onze partners

MEER OVER VOETBAL