Buurman vermoorde Priscilla ondervraagd

Een buurman van Priscilla S. (14, foto) is gisteren urenlang ondervraagd. Zijn auto is in beslag genomen. Volgens het parket is hij een getuige en is voorlopig niemand in verdenking gesteld voor de moord op het veertienjarige meisje uit het Vlaams-Brabantse Huizingen.

tmas

Toen we de man contacteerden, zei hij dat hij vragen moest beantwoorden over zijn ontmoeting met het meisje donderdagavond. Hij heeft haar wellicht als laatste levend gezien bij een McDonald’s-restaurant in de buurt. Hij heeft haar, zegt hij, later op de avond afgezet vlak bij de Carrefour. De auto van de man, een grijze Volkswagen polo, wordt momenteel onderzocht op sporen. De man zou geen onbekende zijn voor het gerecht maar ontkent elke betrokkenheid bij de zaak.

Ze sliep thuis

Volgens de mama van Priscilla lag haar dochter vrijdagochtend nog in bed toen ze thuis vertrok. Een personeelslid van McDonald’s in Halle heeft haar vrijdag nog bediend, verklaarde ze dinsdag. Maar in die getuigenissen zitten, zo blijkt nu, nogal wat gaten. Vooral wat het tijdsgebruik betreft.

Nu blijkt dat niemand Priscilla vrijdag nog met zekerheid heeft gezien. Haar moeder weet zelfs niet zeker of ze wel thuis sliep. Maar ze gaat er wel van uit dat dat het geval is geweest.

Priscilla werd blijkbaar gepest, zo vertelden haar vrienden en vriendinnen. Maar speurders zien daar niet meteen een motief in. Een aantal van die pestkoppen zou intussen zelfs geïdentificeerd en verhoord zijn. Zonder resultaat.

Zoals we gisteren al schreven zoekt de federale politie de dader in de buurt van de woning van het meisje. Hij of zij kende de omgeving. Vandaag zouden normaal de resultaten van het toxicologisch onderzoek klaar moeten zijn.

TG

Bekijk hier de beelden van vtm:

MEER OVER Carrefour