1 / 2

Deurnse monitoren op 'wereldreis' met kinderen

Weer of geen weer, bijna elke vakantiedag staan enthousiaste monitoren klaar om kinderen op te vangen. Hun rol? Hen een plezante zomervakantie laten beleven in hun eigen buurt. In Deurne-Zuid reizen de kinderen elke dag naar een ander werelddeel.

hmakaba

"Deze zomer kozen we als thema wereldreizen", vertelt Deurnenaar Jeroen Ghijs (18), één van de monitoren actief in ontmoetingscentrum Den Tip. "Door bestaande spelletjes of activiteiten zodanig aan te passen, laten we kinderen andere werelddelen ontdekken. Deze week gingen we naar de Verenigde Staten. We maakten American cookies en milkshakes, ideaal bij dit weer!"

"Een beetje 'out of the box' denken is een must als je iets origineels wilt doen met kinderen", weet Els Dewulf (19). Ook zij koos voor een vakantiejob als monitor bij de Jeugddienst. "Dit is mijn eerste keer als monitor. Vorig jaar heb ik met Antwerpen Jongerenhoofdstad ook voor Stad Antwerpen gewerkt. Zo ben ik bij de jeugddienst binnen gerold."

Een eigenschap die de monitoren met elkaar gemeen hebben: een passie voor kinderen. Els studeert Orthopedagogie aan de Plantijn Hogeschool. Een studierichting waarvoor ze Jeroen onlangs warm maakte. "Els overtuigde mij om volgend jaar Orthopedagogie te studeren, omdat de richting vakinhoudelijk goed aansluit bij mijn middelbare studies Jeugd en gehandicaptenzorg."

Ondanks het tegenvallende weer van de voorbije weken daagden bij elke activiteit kinderen op voor een dag vol plezier. "We hebben een grote danszaal, dus erg problematisch is het slechte weer nooit geweest", zegt Els. "Zolang de kinderen zich kunnen amuseren maakt het niet zoveel uit of we binnen of buiten zitten, maar als het zonnetje schijnt, dan gaat de voorkeur naar een buitenactiviteit."

Hugues Makaba Ntoto

Foto: GvA
monitoren Els en Jeroen tijdens een workshop Amerikaans koken

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio