Weer vondeling in Antwerps babyluik

In het vondelingenluik van de Antwerpse vzw Moeders voor Moeders is dinsdag om 18.45u een pasgeboren baby gelegd. De baby verkeert in goede gezondheid. Het gaat om een blanke jongen. Het is de derde vondeling die sinds 2000 in het luik werd achtergelaten.

drombouts

De baby werd waarschijnlijk dinsdag geboren. Hij verbleef de voorbije nacht bij de vzw en wordt vandaag overgebracht naar het ziekenhuis.

De jongen, die nog geen voornaam heeft, zal sowieso 'De Kleine' als achternaam hebben, net als zijn voorgangers. Zijn voogd wordt, volgens dezelfde afspraken, huidig OCMW-voorzitster Leen Verbist. De politie is een onderzoek gestart naar de herkomst van de baby. Moeders voor Moeders geeft voorlopig geen commentaar.

Het babyluik in de Helmstraat in Borgerhout bestaat sinds 2000 en geeft radeloze jonge moeders de mogelijkheid hun baby een veilige thuis te geven. Eerder werd in 2007 en 2009 een kind achtergelaten. Zij hebben nu adoptieouders.

Meer over de problematiek van het anoniembevallen en de vondelingenschuif, leest U op de expertenpagina van John De Wit.

AK/KOVE