Konijnen terroriseren Biesblokstraat

De buurtbewoners van het bos Thiebroek hebben last van honderden konijnen die hun groenten opeten. Door de overbevolking sterven veel konijnen aan een pijnlijk virus. De stad zoekt naar een oplossing.

tmas

De bewoners van de Biesblokstraat in de wijk Battel trekken aan de noodrem. Ze hebben verschrikkelijk veel last van konijnen. "De konijnen eten al mijn groenten op. Ik kan al jaren bijna geen sla, snijbonen, paprika of prei uit mijn hof meer eten. De dieren eten zelfs de schors van mijn fruitbomen en het loof van mijn ajuinen op. Ik heb al geïnvesteerd in draden, gaatjesplastiek en allerlei soorten netten, maar niets helpt. De kinderen in de buurt kunnen niet meer buiten spelen, omdat de gazon vol ligt met uitwerpselen van konijnen", zegt Linda Van Quathem.

Virus

Volgens Linda wordt het probleem de komende weken nog veel groter. "Als ik ga joggen in het Thiebroek, komt ik minstens tweehonderd konijnen tegen. Over enkele weken zijn velen daarvan dood, omdat ze het dodelijke virus myxomatose op elkaar overdragen. Dan stinkt het hele bos naar dode konijnen." De stad stuurde een jager naar de geteisterde straat om de konijnen te vangen, maar dat lukte niet omdat de dieren zich konden verstoppen in de grote struiken. De stad gaat nu met de buurtbewoners overleggen over een andere oplossing.

CWil

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio