Scouts bouwen nieuwe lokalen

De Scouts en Gidsen Heilig Kruis starten in november met de eerste werken voor een nieuw gebouw op de huidige site. De verhuis komt er pas in 2016.

Christof Willockx

De huidige lokalen gaan dan tegen de grond.

Het nieuwe gebouw (zie foto) komt op dezelfde site als het huidige gebouw aan de Oude Antwerpsebaan, maar dan aan de straatkant. "Het huidige gebouw, dat verder van de straat ligt, gaat volledig tegen de grond. De lokalen zijn te klein en verouderd. Op sommige plaatsen zijn er lekken in het dak, waardoor er soms regendruppels naar binnen vallen. In de plaats van het huidige gebouw komt een nieuw speelterrein. Daardoor moeten onze leden niet meer spelen aan de straatkant. Dat is veiliger", zegt leidster Sanne Vercammen.

De scoutsvereniging telt vandaag 127 leden. "Door de jaren heen is ons aantal leden gestaag toegenomen. Daarom hebben we nood aan meer ruimte. Het nieuwe gebouw zal enkele douches, een grotere keuken en een dakterras voor de leiding hebben. Het gebouw zal bestaan uit twee lagen. Vanonder krijgen de kleinsten hun stekje, de bovenverdieping is bestemd voor de oudere leden."

In november worden de eerste bomen gerooid op de plaats waar het nieuwe gebouw komt. De eerste steenlegging volgt in het najaar van 2013. In 2016 zou alles klaar moeten zijn.

CWil

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio