Usain Bolt: "Dit wordt mijn moment"

De Jamaicaan Usain Bolt heeft drie dagen voor de start van de Olympische Spelen zijn zelfvertrouwen geëtaleerd. "Dit wordt mijn moment", verklaarde de titelverdediger op de 100 en 200 meter sprint.

tmas

"Hier zal ik me onderscheiden van andere atleten in deze wereld", vertelde de 25-jarige Bolt een journalist van the Guardian. "Veel legendarische atleten zijn me vooraf gegaan. Nu is mijn tijd aangebroken."

Bolt had tot dusver een matig seizoen. Zo werd hij bij de Jamaicaanse selecties eind juni nog twee keer geklopt door Yohan Blake. Op de meeting van Monaco was Bolt bovendien afwezig vanwege "een klein probleem", wat geruchten voedde over een mogelijke blessure. Vervolgens was de excentrieke sprinter betrokken bij een auto-ongeluk, maar in Londen wil hij alle zorgen wegvegen.

"Het is altijd goed om te verliezen, dat maakt me wakker", merkte hij op. "Bij elke trainingssessie word ik beter. Ik heb geen andere zorgen, ik moet alleen trainen, eten en slapen."

Volgens Bolt zijn deze Olympische Spelen ook een soort toelatingsexamen voor Blake, die niet alleen met Bolt de concurrentie moet aangaan, maar ook met Tyson Gay "één van de meest meedogenloze sprinters op dit moment", Asafa Powell en Justin Gatlin. "Deze race bulkt van atleten van een uitzonderlijke klasse, dus dit is een ander niveau voor Yohan. Dat vergt veel concentratie en zal hem stress bezorgen. Je wordt in zo'n race niet alleen als atleet op de proef gesteld, maar ook als mens. We zullen zien hoe hij het ervan afbrengt."

Foto Reuters

Meer sportnieuws