Gemeente wil experimenteren met elektrische voertuigen

Nu de gemeente sinds enkele weken over een oplaadpunt voor elektrische voertuigen beschikt, wil het zelf ook testen ondernemen met elektrisch rijden.

Bert Provoost

Het oplaadpunt nabij het cultuurcentrum staat er al sinds 6 juli. Het kwam er dankzij de steun van het EVA-project (Elektrische Voertuigen in Actie), dat elektrisch rijden in heel Vlaanderen wil stimuleren.

Dat EVA-project heeft ook Eandis aangezet tot een investering. Het heeft een aantal elektrische voertuigen aangekocht om ze uit te lenen aan openbare besturen om hen kennis te laten maken met de eigenschappen en de mogelijkheden van elektrische wagens. "Het gemeentebestuur van Heist-op-den-Berg dient dan ook een aanvraag in voor het uitlenen van een kleine bestelwagen voor drie maanden voor de afdeling Technische Zaken", zegt burgemeester Luc Vleugels (CD&V). Pas daarna zal beslist worden of er verder geïnvesteerd zal worden in de aankoop van die voertuigen.

Het schepencollege investeert nog in een ander technisch snufje. Er wordt een autovolgsysteem voor de gemeentelijke technische dienst aangekocht. Daarmee kunnen mobiele medewerkers gelokaliseerd worden terwijl ze ergens aan het werk zijn. Ook de afgelegde routes, kilometerstand, snelheid en richting van het voertuig kunnen rechtstreeks gevolgd worden.De aankoop kost meer dan 23.000 euro .

Bert Provoost


Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio