Moeder die tweeling vermoedelijk vermoordde onder psychiatrisch toezicht

De vrouw uit Waasmunster die ervan verdacht wordt haar twee zesjarige dochters te hebben gedood op het Caribische eiland Curaçao, is onder psychiatrisch toezicht geplaatst.

tmas

Afgelopen zondag trof het personeel van het Marriott Beach Hotel in de hoofdstad Willemstad de levenloze lichamen van de zesjarige tweeling Amélie en Alexine aan. Samen met hun moeder Sophie V. (35) uit Waasmunster waren zij op vakantie in Curaçao. De vrouw wordt ervan verdacht haar twee kinderen te hebben omgebracht. Volgens de Nederlandse media verdronk ze de kinderen in een badkuip, waarna ze op een nabijgelegen strand zelfmoord probeerde te plegen. De 35-jarige vrouw scheidde ongeveer een jaar geleden, de vader werd maandagnamiddag door de politie op de hoogte gebracht van het droevige nieuws.

Kind verloren

Kimberley Vermeire (23) herinnert zich de moeder en haar dochters nog goed. Tot drie jaar geleden verzorgde zij de meisjes in het kinderdagverblijf de Zonnestraal in Sint-Niklaas. "Ik kende hen van bij de geboorte. Geregeld kwamen ze naar de Zonnestraal, of ging ik bij hen thuis babysitten", vertelt Kimberley. "Ik kan nog altijd niet geloven dat Sophie dit echt gedaan heeft. Ik kende haar, zo was ze niet, dacht ik toch. Ze was zo'n hartelijke, warme vrouw en haar kinderen betekenden alles voor haar. Haar eerste kindje had ze verloren en dus had ze extra hard gevochten voor haar tweeling die te vroeg geboren werd. Haar kinderen waren haar schatten en kregen alles van haar, vooral veel liefde", vertelt ze aangeslagen.

Momenteel is Sophie V. onder psychiatrisch toezicht geplaatst, in afwachting van verder onderzoek. Dat bevestigde Buitenlandse Zaken gisteren. "Het politieonderzoek naar het overlijden van de twee kinderen loopt nog. Dat onderzoek zal uitwijzen of de kinderen door verdrinking om het leven zijn gekomen", aldus woordvoerder Joren Vandeweyer. "Zodra de politie de lichamen vrijgeeft, worden ze gerepatrieerd."

Lees ook: Belgische vrouw doodt kindjes op Curaçao

Sophie Pycke