Belgische hockeymannen verslaan Pakistan in oefenduel

De Belgische mannen hockeyploeg heeft dinsdag vertrouwen getankt met het oog op de Olympische Spelen. In een oefenduel dat plaatsvond op het trainingsveld van Old Loughtonians nabij Londen versloegen de Red Lions Pakistan, 's werelds nummer 8, met 2-0. België, het nummer 11, scoorde via Thomas Briels en Jérôme Dekeyser (op penaltycorner) twee keer voor rust.

tmas

Voor België was het de tweede van drie ultieme oefenmatchen voor de start van het olympisch toernooi. Zondag werd met 0-3 verloren van Australië, donderdag (18u) wordt nog een laatste keer geoefend tegen Zuid-Afrika.

"Het is belangrijk dat we in deze olympische omgeving nog enkele oefenmatchen kunnen spelen", zegt bondscoach Colin Batch. "We hebben tegen Pakistan ons spelplan goed uitgevoerd. Het is bemoedigend te zien dat waar we op trainig op werken ook in de wedstrijd wordt toegepast. We gebruiken deze duels vooral om collectief sterker te worden en aan het tactische te schaven. Fysiek is het meeste werk achter de rug. Het is interessant te zien hoe de groep vooruitgang boekt."

België speelt zijn eerste groepsmatch op 30 juli (22u15) tegen titelverdediger Duitsland. De andere tegenstanders zijn Nederland, Zuid-Korea, Nieuw-Zeeland en India.

Foto EPA

MEER OVER Pakistan

Meer sportnieuws