Na-Tourcriterium eert Rob Goris

Het na-Tourcriterium zal dit jaar beginnen met een minuut stilte ter ere van de betreurde Herentalse profrenner Rob Goris (30).

Marc Helsen

"Het eerbetoon is een poging om de familie een beetje steun te geven. Wij beseffen ten volle hoe hard de dag van het criterium voor hen moet zijn", zegt pr-man Bart Timperman.

In overleg met de familie is gekozen voor een hulde waarbij ploegmaat Leif Hoste aan de micro kort over Rob zal vertellen.

Nadien wordt de eretrofee Rob Goris voorgesteld. Bestuurslid en kunstenaar Rik Van de Wouwer maakte een trofee, die Rob als renner en ijshockeyspeler symboliseert. De trofee wordt na de wedstrijd uitgereikt door Rob's vriendin Katrien Van Looy en Robs broer, Toon. Rond 19u30 volgt dan, ook op vraag van de deelnemende renners, een minuut stilte.

"Blijf even stilstaan bij het verlies, maar treur niet te lang? Denk liever aan de dingen die je samen hebt gedaan en er zal automatisch een lach op je gezicht verschijnen. Zelfs na zijn dood heeft hij dat effect op mensen? En dat is ook hoe hij het zelf zou willen, denk ik", zegt broer Toon.

Mega Mindy en mountainbike

In alle wielerdrukte zou je haast vergeten dat er op de Herentalse Grote Markt ook nog een stevig feestje is op vrijdag 27 juli. Daar is nieuws voor de kinderen. Door onvoorziene omstandigheden kan Dobus er vrijdag onmogelijk bij zijn. Maar niemand minder dan Mega Mindy staat klaar om in te springen.

Voor de sportievere jeugd staat het 29ste bataljon Logistiek de volgende dagen ook weer klaar met hun indrukwekkende klimmuur. Aan de St.-Waldetrudiskerk zorgt het leger dit jaar voor iets nieuws. "We leggen er een mountaibikeparcours aan", zegt Hans Horemans. "Daarop kunnen jongelui vanaf 12 jaar zich uitleven. Wie zowel de klimmuur als het mountainbikeparcours achter de kiezen heeft, kan gratis deelnemen aan onze loterij: we geven dit jaar vier helicoptervluchten in een Augusta-heli weg."

Wat de vip-tent betreft, tenslotte: wie nog een tafel wil, moet vandaag reserveren. "We kunnen nog een of twee tafels kwijt", zegt voorzitter Charles Van de Wouwer. De organisatoren doen ook een laatste oproep aan mensen die willen tappen, want er zijn nog zo'n 15 helpende handen tekort. Kandidaten of verenigingen mailen naar : huysmans.christel@telenet.be

Marc HELSEN

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio