Broers die homo's sloegen betwisten homofobie

De twee broers die in de nacht van woensdag op donderdag twee mannen hebben verwond in een café in Aalst, betwisten dat de feiten ingegeven werden door homofobie. Dat meldt hun advocaat Kim Keersmaekers.

tmas

De feiten gebeurden rond 1.45 uur in café Kelly's in Aalst. Twee broers van 19 en 28 jaar oud brachten, onder meer met stoelen en een biljartkeu, slagen toe aan twee slachtoffers. Een 35-jarige man uit Kruishoutem werd in levensgevaar overgebracht naar het ziekenhuis, maar is inmiddels aan de betere hand. Het andere slachtoffer, een 55-jarige man uit Aalst, mocht kort na de feiten na verzorging naar huis. De slachtoffers werden volgens het onderzoek aangevallen nadat ze bevestigend reageerden op de vraag of ze homo waren.

De broers werden aangehouden wegens opzettelijke slagen en verwondingen ingegeven door homofobe motieven, een verzwarende omstandigheid. De verdediging van de twee broers gaf dinsdagmorgen geen commentaar voor de raadkamer, maar meldt dinsdagmiddag in een persmededeling dat die verzwarende omstandigheid formeel wordt betwist. "De vechtpartij werd helemaal niet ingegeven door homofobie", zegt advocaat Keersmaekers. "De beklaagden betreuren de gebeurtenissen ten zeerste. Over de verdere omstandigheden kan momenteel niets meer verklaard worden gelet op het geheim van het vooronderzoek. Beklaagden onderzoeken de mogelijkheden om beroep aan te tekenen tegen de beschikking van de raadkamer."

Als de verdediging in beroep gaat, moet de Gentse kamer van inbeschuldigingstelling zich binnen twee weken uitspreken over de aanhouding.

Lees ook: Over strafverzwaring bij homofoob geweld

Foto Geert De Rycke

Nu in het nieuws