Duitse gynaecoloog filmt patiënten

Het Duitse gerecht heeft een onderzoek geopend naar een gynaecoloog, die ervan verdacht wordt zijn patiënten stiekem met miniatuurcamera's gefilmd en gefotografeerd te hebben. De camera's zaten in een polshorloge en een pen.

tmas

Tot nog toe hebben negen vrouwen een klacht ingediend, aldus de procureur van het parket van Dortmund Henner Kruse. Een medische secretaresse van de gynaecoloog rook onraad nadat ze fototoestellen gezien had in het kabinet waar de arts zijn patiënten onderzocht. Ze ging met haar verdenkingen naar de politie.

De negen vrouwen hebben zich herkend op de foto's, die de arts tussen oktober 2010 en april 2012 genomen had. De speurders vermoeden dat er nog minstens drie andere slachtoffers zijn. Het onderzoek van bewijsmateriaal zoals cd's en dvd's, die in het kabinet van de 41-jarige arts in beslag werden genomen, kan nog tot september duren.

In april 2012 werd een soortgelijke zaak gesignaleerd aan de Duitse justitie: een gynaecoloog nabij Frankfurt had intieme foto's van meer dan 1.850 patiënten gemaakt.

Archieffoto

MEER OVER Duitsland

Nu in het nieuws