Belgische wielrenners vol vertrouwen over olympische wegrit

Zaterdag vindt de olympische wegrit plaats in Londen. Vijf renners zullen het voor ons land opnemen tegen Mark Cavendish en co. De Belgen zijn alvast positief over hun kansen op Box Hill.

tmas

Tom Boonen: "Het wordt een heel nerveuze wedstrijd"

"Het wordt een heel nerveuze wedstrijd, zoals alle eendagskoersen. Het wordt dus zaak van kalm te blijven", weet Tom Boonen. "Misschien draait het uit op een massasprint en een zege voor Mark Cavendish, zoals velen verwachten. Maar met onze Belgische ploeg hebben we vier renners die snel zijn in de sprint. We zullen het maximum geven", verzekerde hij.

Phillipe Gilbert: "We beschikken over goede kaarten"

"Ik denk dat we een kans hebben voor de medailles, in de eerste plaats met Tom Boonen. België beschikt over goede kaarten", aldus Gilbert. "De wedstrijd lijkt een beetje op een WK. We zijn wel maar met vijf in de ploeg, het wordt dus moeilijk om de wedstrijd te controleren."

Greg Van Avermaet: "We hebben een sterke ploeg"

"Wij brengen een sterke ploeg aan de start die gewapend is voor alle terreinen", zegt Van Avermaet. "Gelukkig is Tom op tijd fit geraakt, want hij is zeker onze man mocht het op een sprint uitdraaien. Hij maakt ons vijftal compleet."

Foto Photo News: Tom Boonen bij aankomst in Londen

MEER OVER Greg Van Avermaet

Meer sportnieuws