In de ban van de Spelen: deel 2

In gastland Groot-Brittannië was de eer om de olympisch outfit te ontwerpen weggelegd voor de ontwerpster Stella McCartney. De wereldberoemde designer ontwierp een collectie in samenwerking met het merk Adidas. Maar Stella kreeg veel kritiek op haar ontwerpen.

anebioglu

Voor de Olympische Spelen ging McCartney voor een collectie waarbij de kleuren en de patronen van de Union Jack centraal staan. Althans, dat beweert de Britse ontwerpster. Het merendeel van de Britten is niet te spreken over de blauwe kleur van de outfits. Stella kreeg dan ook bakken kritiek op het internet. De Britten vinden het jammer dat ze zo weinig rood heeft gebruikt in de outfits.

De designer reageerde via Twitter op de kritieken van de patriotten. "Ik ben even trots op de Union Jack als jullie! In het ontwerp wordt er meer rood gebruikt dan in alle olympische outfits tot nu toe." Hoewel er wel degelijk rood gebruikt werd, maakt het in de outfits geen deel uit van de vlag. Volgens het Britse volk diende de kleur enkel als versiering.

Sexy Daywear

Het is niet de eerste keer dat Adidas en Stelly McCartney de handen in elkaar slaan. In 2005 ontwikkelde Stella al een elegante sportlijn voor het sportmerk. Daarbij ontwierp ze tops, broeken en badpakken.

De ontwerpster begon haar carrière als stagiair bij het merk Christian Lacroix. Als de dochter van Paul McCartney wist ze beroemdheden zoals Naomi Campbell en Kate Moss te strikken als model voor haar shows. Daarmee haalde ze wereldwijd de kranten.

Sindsdien is McCartney uitgegroeid tot een volwaardig designer. Ze kreeg een baan als hoofdontwerpster bij het merk Chloé. Daarmee volgde ze fashiongoeroe Karl Lagerfeld op. Intussen is heel Hollywood fan van de talentvolle Mccartney. Bij de vertoning van haar tweede collectie 'Sexy Daywear' zaten beroemdheden zoals Madonna, Liv Tyler en Kate Moss op de eerste rij.

Aysun Nebioglu

Emilie Lachaert

foto: gva

lees ook:

Meer sportnieuws