Kasteelmoord: Vader en zoon G. blijven in cel

In de zaak van de kasteelmoord blijven de verdachten André G. en zijn zoon Peter G. in de cel. Dat heeft de Gentse kamer van inbeschuldigingstelling dinsdagnamiddag beslist. De raadkamer van Brugge besliste dinsdag dat ook Pierre S. nog drie maanden in de cel blijft.

jatimmermans

Dokter André G. en zijn zoon worden verdacht als opdrachtgevers van de kasteelmoord in Wingene. Op een stuk grond van verdachte Pierre S. in Sint-Maria-Aalter werd op 17 februari het lijk van de vermiste Stijn Saelens aangetroffen. De verdediging van vader en zoon G. had opnieuw een verzoekschrift ingediend tot voorlopige vrijlating. De raadkamer in Brugge wees twee weken geleden die vraag af, maar de verdediging van de verdachten ging tegen die beslissing in beroep.

Voor de Gentse kamer van inbeschuldigingstelling hadden de advocaten van vader en zoon G. opnieuw gepleit voor een vrijlating onder voorwaarden, maar de KI oordeelde dat de aanhouding van de verdachten noodzakelijk blijft zolang het onderzoek loopt.

Pierre S. zou bij het beramen van de kasteelmoord als tussenpersoon gefungeerd hebben.

In de zaak zit behalve vader en zoon G. en Pierre S. ook nog de Nederlander Tinus V. W. in de cel. De Nederlander had regelmatig telefonisch contact met Pierre S. Zijn aanhouding werd begin juli nog verlengd door de KI.

Foto Belga

MEER OVER Wingene

Nu in het nieuws