Celstraf met uitstel voor kopstuk BBET die ex sloeg

De correctionele rechtbank van Dendermonde heeft een 33-jarige Dendermondenaar veroordeeld tot tien maanden cel met uitstel voor het toebrengen van slagen aan zijn ex-vriendin. De man wordt ook beschouwd als een van de kopstukken van de extreem-rechtse groepering BBET (Bloed, Bodem, Eer en Trouw).

jrosquin

De verdachte Joeri V. zou op 16 mei zijn ex-vriendin bont en blauw geslagen hebben in haar woning omdat zij hun relatie had beëindigd. De man ontkende maar de rechtbank legde hem tien maanden cel en 550 euro boete op, beide met uitstel. "U krijgt nog een kans maar ik denk dat het uw laatste is", sprak de voorzitter van de rechtbank.

Joeri V. wordt ook verdacht als een van de leiders van de criminele organisatie en terroristische groepering BBET. Het gerecht rolde de bende in september 2006 op. Bij huiszoekingen in de legerkazernes van onder meer Leopoldsburg en Kleine Brogel en op privéadressen werden honderden wapens in beslag genomen.

Zeventien beklaagden worden beschuldigd van tenlasteleggingen als terrorisme, bendevorming of wapenbezit, maar de uitspraak in die zaak is onbepaald uitgesteld.

Foto: Geert De Rycke leden van BBET staan terecht voor de rechtbank van Dendermonde

MEER OVER BBET

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio