Zomertoeloop op De Ster

Recreatiedomein De Ster in Sint-Niklaas ziet de zonnekloppers opnieuw massaal richting strand trekken. Eindelijk, na een miserabele zomerperiode van amper drie dagen.

jatimmermans

Terwijl uitbaters van cinemazalen als winnaars uit de sombere juni- en julimaand gekomen zijn, behoorden de recreatiedomeinen tot de verliezers. Zij moesten opboksen tegen een schijnbaar eindeloze zondvloed en beleefden een rampseizoen.

"Zondag hebben we onze eerste echte goede dag van de vakantie gehad. Hoewel de zon er pas tegen de namiddag door kwam, zakten de dagjesmensen gezapig af naar De Ster", zegt een voorzichtig opgeluchte directeur Dan Cockelberg. "De massa is de voorbije maanden weggebleven, en dat is logisch. De meeste bezoekers komen voor strand, water en zon."

Het tij heeft zich dus gekeerd, alleszins toch voor deze week. "Momenteel ligt het strand overvol en zit het water vol met surfers en mensen die pootje baden. Bij zulk mooi weer zetten we dagelijks acht redders in, meestal jobstudenten. Ook zij zagen af van het slechte weer aangezien hun opkomst altijd van het weer afhangt."

SOPHIE PYCKE

Foto EVDJ

Mobiliteit en haven

MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio