Vandalen schrijven schunnige praat op speeltoestellen

De zitbank, picknicktafel en glijbaan van het gemeentelijke speelplein in Pulle werden beklad met schunnige graffiti.

Kristin Matthyssen

De vandalen gebruikten goudkleurige verf. De gemeente hoopt dat de achtergelaten boodschappen tot een ontmaskering van de vandalen kunnen leiden.

Op het tafelblad van de picknicktafel staat 'Kim Pule' geschreven, onderaan de glijbaan staan de woorden 'kut' en 'hoer' en op de houten bank staat 'Bouwel 8' geschreven.

Burgemeester Luc Van Hove (CD&V) kan er niet om lachen: "De speeltoestellen op het plein aan de Koolmeeslaan zijn nog maar een tweetal jaar oud. De gemeente investeerde daar veel geld in. Dit jaar hebben we nog bijkomende speeltoestellen op de verschillende speelpleintjes geplaatst. Veel jonge ouders en fiere grootouders bezoeken deze pleintjes met hun kinderen. Het zinloos vernielen en besmeuren van de speeltoestellen is ontoelaatbaar." Het is niet de eerste keer dat vandalen de speelpleinen aanpakken.

"In het verleden konden we de daders telkens identificeren aan de hand van wat er geschreven stond", zegt Van Hove. "De eerste keer werd een viltstift gebruikt. Die jonge daders hebben toen zélf met speciale producten moeten komen schrobben tot de laatste sporen van de speeltoestellen waren verdwenen.

Daarna heeft er iemand met een kassei iets kapot gegooid. Hij heeft de schade helemaal moeten vergoeden.

Wij hopen nu dat we de daders opnieuw met een poetsmiddel aan het werk kunnen zetten. Misschien kan de plaatsnaam Bouwel wel een belletje doen rinkelen?" Getuigen mogen hun tips signaleren via burgemeester@zandhoven.be

of aan de politie zone Zara.
KMa


Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio