Dichtgewoekerde Wilboerebeek zet weilanden onder water

Landbouwers met gronden langs de Wilboerebeek zitten met de handen in het haar. Ze moeten hooien, maar omdat de Wilboerebeek niet is uitgekuist, staan hun weilanden blank.

jatimmermans

Het is de eerste zomerse week in bijna twee maanden tijd. Voor de boeren het sein om hun weilanden te maaien. Als het nu enkele dagen droog blijft, kunnen ze straks hooi binnenhalen. Maar voor de landbouwers langs de Wilboerebeek in Pulderbos dringt de tijd. Omdat de Wilboerebeek vol riet en waterkruid is gegroeid, kan ze amper nog water bufferen. Het water heeft nu zijn weg gezocht naar de omliggende weilanden. En intussen tikken de droge dagen weg...

"Een veelgebruikt pad tussen de Grasbaan en de Zandbeekstraat is zelfs gewoon overstroomd", vertelt Geert De Schutter, een van de gedupeerde landbouwers. "Dat heb ik in mijn hele leven nog niet meegemaakt, en ik ben toch geen broekje van vijftien meer. De Wilboerebeek is buiten haar oevers getreden. Een ramp voor ons, want we kunnen nu niet met onze tractoren op onze weilanden, terwijl wij deze week allemaal willen maaien."

De Wilboerebeek is een provinciale waterloop. De provincie kuiste al de meeste waterlopen in de regio, maar de Wilboerebeek was nog niet aan de beurt. Intussen hebben de diensten vakantie.

KRISTIN MATTHYSSEN

Foto Dirk KerstensMeer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio