Horeca Brasschaat hoopt op enkele dagen volle zon

Bomvolle terrassen, picknickende jongeren en spelende kinderen met een ijsje in de hand. Het zomerweer lokt Jan en alleman naar buiten, tot groot genoegen van de vele horecazaken en recreatieparken.

jatimmermans

"Bij ons in het Sportkaffee is het duidelijk zomer. Er spelen veel meer kinderen in onze speeltuin, de wandelaars blijven iets drinken en zelfs de sporters blijven plakken", vertelt jobstudente Jana Vander Eyken (19). "Terwijl ik vorige week maar enkele uren kon werken, klop ik nu lange dagen. Daar ben ik blij om, anders had ik niet veel kunnen verdienen. We verkopen ook meer. De laatste weken haalden we maar weinig ingrediënten in huis, want de producten werden gewoon slecht."

Hoewel het slechte weer het Sportkaffee in het Peerdsbos een slechte zomer bezorgt, kan de zaak nog terugvallen op gereserveerde teambuildings of sportkampen. Dat is niet het geval in het gemeentepark dat voor 100 procent afhankelijk is van de zon.

Op de vijver aan het Boothuisje dobberen verschillende bootjes rond, in de piekuren is het vechten om er één te pakken te krijgen.

Ook aan de overkant van de vijver zijn ze blij dat de zon eindelijk weer schijnt. "Het werd hoog tijd. Er komen veel meer kinderen en we verkopen ook meer", zegt uitbaatster Nathalie De Keteleer (27). "Bij de minste regenval blijven de mensen weg. In dat geval sluiten we. Vorig jaar boekten we betere resultaten, dan hadden we tenminste een goed voorjaar." De uitbaters en studenten blijven hopen op goed weer en plannen acties om zonnekloppers aan te trekken." Woensdag openen we een cocktailbar. Ik blijf hopen op goed weer, want de voorbije weken werd ik toch weemoedig", zegt Kristof Schepens.

GREET WOUTERS

Foto W&FMeer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio