1 / 2

Mannen opgepakt na mogelijke gijzeling

In Antwerpen zijn maandag twee twintigers opgepakt die met een nog voortvluchtige kompaan de nacht voordien een familielid zouden gegijzeld hebben in een appartement in de Kloosterstraat. Het slachtoffer, een 23-jarige jongeman, zou daarbij ook geslagen en geschopt zijn. Hij klampte maandag na afloop een politiepatrouille aan om zijn relaas te doen. Dat zegt het parket van Antwerpen dinsdag.

ikerremans

Of de jongeman effectief door zijn drie familieleden werd gegijzeld, wordt nog onderzocht. In ieder geval vertoonde het slachtoffer kwetsuren die zijn verhaal konden ondersteunen. Aanleiding voor het incident zou een ruzie zijn geweest rond het plegen van criminele feiten. Om die reden zit ook het slachtoffer voorlopig in de cel.

De politie kon vervolgens twee van de drie verdachten op de openbare weg arresteren. Volgens het slachtoffer bevond de derde verdachte zich allicht nog in het appartement waar de gijzeling zou hebben plaatsgevonden. Bovendien zou die persoon beschikken over vuurwapens en erg "schietgraag" zijn.

Met de hulp van het Bijzondere Bijstandsteam (BBT) werd daarom maandagavond nog een huiszoeking uitgevoerd in de flat, maar daar bleek niemand aanwezig te zijn. De voortvluchtige verdachte wordt volgens het parket momenteel nog actief opgespoord.

Foto GvA

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio