Zon geeft ook uitbaters Beach Town in Boechout weer moed

Maandagmiddag werden in Boechout de bikini's bovengehaald en de mojito's ijskoud opgediend. De kleinsten doken in de opblaasbadjes alsof ze nog nooit van een kwakkelzomer hadden gehoord. Eindelijk was het Beach Town-tijd.

LAkinyi

"Ja, het zag er eventjes heel somber uit", zegt initiatiefnemer Seppe Slaets die zeven jaar lang met de vzw Mortsel Beach voor Beach Town zorgde. "Het moest inderdaad dringend zomer worden, maar panikeren deden we nog niet echt. Het zag er nog altijd niet slechter of beter uit dan in 2011 en toen hadden we gewoon een hele zomer pech. Tegelijk hebben we toch ook al aan de toekomst gedacht, want in België blijft een zomerbar toch altijd een groot risico. Na twee slechte zomers in 2010 en 2011 kunnen we dit zo niet langer blijven trekken."

Slaets heeft daarom uit voorzorgsmaatregelen Beach Town overgelaten aan de Boechoutse ondernemer Philippe Bryon die volgend jaar grootse plannen heeft met het onvervalste stukje Boechoutse strand.

Slaets: "Beach Town zal dan immers een groter terras krijgen en nog meer families aantrekken. Als we dan nog eens een goede zomer kennen, kan de basis gelegd worden voor opnieuw vele jaren Beach Town."

PATRICK POPPE

Foto: DIRK KERSTENS

Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio