Dieven kraken tabakskast

Criminelen hebben zondagnacht het merendeel van de sigarettenvoorraad uit het warenhuis AD Delhaize in Herentals gestolen.

jrosquin

Onopgemerkt hebben inbrekers zondagnacht toegeslagen in het warenhuis AD Delhaize op de Grote Markt in Herentals. De uitbaters, die boven de zaak wonen, stelden de kraak via de parking aan de achterzijde maandagochtend vast. De winkel is beveiligd met een alarminstallatie, maar die was om nog onduidelijke reden niet in werking getreden.

“De dieven sloegen de nooddeur naast de ingang op de parking stuk. De sigarettenkast staat daar vlakbij. Die hebben ze omgedraaid en helemaal leeggehaald. Ze waren op ons domein gekomen via kinderopvang Hummeltjeshof, waar ze het hek opzij hebben geschoven”, vertelt Erna Willemsens, die samen met Ria Aerts de AD Delhaize uitbaat.

Opmerkelijk is dat het warenhuis recent nog het slachtoffer werd van een gelijkaardige kraak. “Toen hebben ze de sigarettenkast op een karretje geladen en zijn er zo mee over onze parking naar de kant van het Hummeltjeshof gereden. Daar hebben ze de sigaretten uitgeladen. Het is de tweede keer in een maand tijd dat ze ons serieus wat schade toebrengen. Profiteren ze van de verbouwingen die momenteel in de winkel aan de gang zijn?”

Geen alarm

De supermarkt is uitgerust met een alarminstallatie, maar die is niet in werking getreden. “Misschien staat die sigarettenkast net buiten het gezichtsveld van de alarminstallatie, maar dat moeten we nog uitzoeken. Het viel wel op dat er achter de kast nog twee bakken met sigaretten stonden, maar die hebben ze niet aangeraakt. Die bakken stonden zeker wél binnen de alarmzone”, zegt Erna Willemsens.

De parking van AD Delhaize ligt ingesloten tussen de gebouwen. Bij de vorige inbraak had een bewoner van de appartementen iemand rond zien lopen. “Hopelijk kunnen de buren een keer foto’s maken van de verdachten.”

Hans Otten

Foto: Joren De Weerdt

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio