Van Den Driessche ook docent af aan UGent

Het mandaat van Pol Van Den Driessche als praktijkassistent journalistiek aan de UGent wordt na dit jaar niet verlengd. De vakgroep Communicatiewetenschappen boog zich begin mei over de zaak van de gewezen senator, die enkele maanden terug in het oog van de storm terechtkwam na aantijgingen wegens seksuele intimidatie. Ze stelde voor zijn aanstelling te laten uitdoven.

jrosquin

Na de heisa rond de betichtingen zette Van Den Driessche een stap opzij als lijsttrekker voor N-VA in Brugge. Hij werd door de partij weer opgevist als communicatiestrateeg. De vakgroep aan de UGent vergaderde lang en uitvoerig om een standpunt over zijn positie in te nemen.

Media-adviseur

Het verslag van de bijeenkomst maakt nergens melding van enige vorm van misplaatst gedrag van Van Den Driessche aan de universiteit. Wel worden "vragen gesteld ten aanzien van de nieuwe functie van de heer Van Den Driessche als media-adviseur van een politieke partij".

"Ook", staat er te lezen, "wordt de bekommernis uitgedrukt om rekening te houden met de perceptie van de studenten die nu is ontstaan ten aanzien van Pol Van Den Driessche".

Professor Karin Raeymaeckers bevestigt dat het mandaat van de ex-senator niet wordt verlengd. "Een politiek mandaat is niet verenigbaar met dat van praktijkassistent. Ook zonder mediaheisa zou de vakgroep onvermijdelijk tot die conclusie zijn gekomen", luidt het.

Foto: PN

Bron: De Morgen

MEER OVER Pol Van Den Driessche