Clijsters voelt zich fysiek klaar voor Londen

De Olympische Spelen komen nu wel echt héél dicht bij. Gisteren reisde Kim Clijsters af naar Londen met de Eurostar. In haar gezelschap reisden de badmintonners Yuhan en Lianne Tan mee. De stemming was opperbest, Clijsters lijkt conditioneel weer helemaal oké. “Ik voel me prima. Fysiek ben ik er klaar voor”, zegde ze.

jrosquin

Drie weken geleden leed Kim Clijsters nog een zware nederlaag op Wimbledon tegen de Duitse Kerber. Achteraf bleek dat ze het hele tornooi geplaagd werd door een scheur in de buikspieren. Dat probleem lijkt van de baan.

'Vanaf woensdag echt voluit'

“Mijn grootste probleem was dat ik veel pijn had toen ik bij de opslag kracht moest zetten. Nu gaat het veel beter met de buikspieren. Ik ben al een week voluit aan het serveren. We blijven het van dichtbij evalueren maar in principe kan ik vanaf woensdag echt voluit gaan.”

Clijsters kijkt gretig uit naar haar eerste Spelen. “Ik heb er veel zin. Er zijn natuurlijk veel gelijkenissen met Wimbledon. Zo logeren we in hetzelfde huis als tijdens de grandslam. Aan de andere kant is het ook verschillend, want de geschiedenis van het tornooi is helemaal anders, er is het contact met de andere atleten, enzovoort.”

Kanshebber op medaille

Clijsters wordt steevast genoemd als een van onze kanshebbers op een medaille. Zelf houdt ze de boot wat af. Veel zal afhangen van de loting. Donderdag wordt die verricht en Clijsters is geen reekshoofd omdat ze maar 36ste staat op de wereldranglijst.

Het olympisch tennistornooi begint nu zaterdag al, zodat Clijsters de openingsceremonie wellicht niet zal bijwonen.

Andere tennissers

Onze andere tennissers reizen pas vanochtend af naar Londen. De mannen, David Goffin, Steve Darcis en Olivier Rochus, logeren in het atletendorp. Yanina Wickmayer heeft, net als Clijsters, gekozen voor een huisje vlakbij Wimbledon.

FVR

Foto: Belga Clijsters arriveert met de badmintonners Yuhan en Lianne Tan in Londen

MEER OVER Kim Clijsters

Meer sportnieuws