Wilfried Martens weer de oude na stress in Italië

Oud-premier Wilfried Martens (76) is terug thuis in België na zijn gezondheidsperikelen van tien dagen geleden in Italië. Hij is intussen weer helemaal de oude, werkt deze week als voorzitter van de Europese Volkspartij enkele dossiers af, gaat langs bij zijn cardioloog in Leuven en vertrekt dan met echtgenote Miet Smet naar Zuid-Frankrijk op vakantie.

LAkinyi

"Op die bewuste zaterdag zijn we met een gezelschap van Sorrento naar Capri gevaren. Voor de kust ging de boot voor anker en bijna iedereen dook de zee in. Na tien minuten voelde ik mijn krachten afnemen."

"Ik wilde naar de boot zwemmen, maar ik raakte niet vooruit. Ik kon me vastklampen aan een boei en werd snel aan boord geholpen."

"Gelukkig was er een arts mee. Die heeft me op bed laten leggen, met de benen omhoog, zodat het bloed snel naar het hart en de hersenen kon vloeien. De artsen hebben ook nog een echografie uitgevoerd. Ik leef al meer dan zestig jaar met een hartprobleem, een gevolg van de acute reuma die ik op mijn veertiende had opgelopen."

"We zijn pas vorige vrijdag teruggekomen omdat de artsen me nog een stresstest hebben opgelegd om uit te maken of ik met de lijnvlucht Napels-Brussel mee kon."

"We hebben veel steunbetuigingen gekregen van de talrijke Belgische toeristen in Sorrento. Miet werd vaak aangeklampt als ze te voet op weg was naar de kliniek. En er waren de vele telefoontjes uit de hele Europese Unie en uit België."

DIRK CASTREL Foto: Geert De Rycke

MEER OVER Italië

Nu in het nieuws