1 / 2

Liefdesbreuk beslecht met kogels in hoofd

Na uren onderhandelen heeft het bijzondere interventieteam van de federale politie gisteravond rond 17.30u de 24-jarige Davy S. uit Houthalen overmeesterd, nadat hij in de voormiddag zijn 19-jarige vriendin D. S. in Hasselt had neergeschoten.

ikerremans

De politie zette de zware middelen in voor de gewapende schutter die zich in een schuur verschanste in het recreatieoord Hengelhoef. De dader werd uiteindelijk naar buiten gelokt met cola. Problemen in hun relatie zouden aan de basis van het drama liggen. De man wordt vandaag voorgeleid voor de onderzoeksrechter voor poging tot moord. De jonge vrouw verkeerde gisteravond nog in levensgevaar.

Davy S. wachtte zijn vriendin Didi gistervoormiddag op in Hasselt. D. S. uit Houthalen was daar samen met haar moeder naar een uitzendkantoor gereden. Op het moment dat D. uit het interimkantoor kwam, stapte Davy S. resoluut op haar af. Hij kruiste nog enkele getuigen en trok meteen een kap over het hoofd. D. zou nog geprobeerd hebben om weg te lopen, maar ze zou gestruikeld zijn waardoor haar vriend de kans greep om twee keer te vuren.

Een motorrijder die alles zag gebeuren, had nog geprobeerd om de schutter tegen te houden. Maar de motorrijder werd zelf bedreigd met het wapen. Volgens een getuige stapte de dader daarna doelgericht naar zijn slachtoffer dat op de grond lag en vuurde zonder verpinken twee kogels af op haar hoofd. Didi vocht gisteravond nog voor haar leven.

De dader verschanste zich in Hengelhoef. De omgeving werd hermetisch afgesloten. De bijzondere interventiedienst van de federale politie werd ingeschakeld. Ze zouden hem hebben gelokt met cola. Bij verrassing werd de jonge dader overmeesterd en ontwapend.

Davy S. en D. S. waren al zowat drie jaar een koppeltje. Maar er kwam een haar in de boter. Een mogelijk eind van hun relatie zou Davy S. tot zijn gruweldaden hebben gedreven.

CNE/NV/TORO/MAW

MEER OVER Hasselt

Nu in het nieuws