Outlaw doodt zakenman voor 5.000 euro

Een Outlaw uit Bergen die vooral met de Mechelse collega-Outlaws optrok, heeft de huurmoord op een loodgieter op rust bekend. De opdrachtgever was de zoon van het slachtoffer. De prijs: 5000 euro.

jrosquin

Omdat hij vreesde dat de Dominicaanse vriendin van zijn vader Robert Dupuis (59) en haar drie kinderen op het familiefortuin aasden, schakelde David Dupuis een huurmoordenaar in om zijn vader te vermoorden voor die zou trouwen met zijn grote liefde. De moord werd vorig jaar gepleegd.

Speurders volgden verschillende onderzoekspistes maar nu past de puzzel helemaal in elkaar. Drie verdachten zijn aangehouden: zoon David (34) en twee leden van de motorbende Outlaws. De ene is een hangaround, een stagiair zeg maar. De andere een full member. Hij loste de schoten en heeft ook alles bekend, wat zeer uitzonderlijk is voor een lid van een motorbende.

Aangezien hij daarmee de omerta heeft doorbroken, wordt hij meteen uit de club gegooid en kan hij ook niet rekenen op financiële steun om een advocaat te betalen.

Robert Dupuis leefde gescheiden van zijn vrouw en had één zoon: David, een ex-waterskiër. Robert besloot het enkele jaren geleden rustiger aan te doen en gaf de leiding van de zaak over aan zijn enige zoon. Zelf ging hij verschillende keren per jaar met vakantie naar de Dominicaanse Republiek, waar hij een alleenstaande moeder met drie kinderen leerde kennen. Robert bracht zijn ‘nieuw gezin’ mee naar België maar reisde ook af en toe naar ginder.

David, volgens vrienden liever lui dan moe, voelde de bui al hangen. Hij vreesde dat zijn vader, die tot over zijn oren verliefd was op de veel jongere vrouw, met haar zou trouwen zodat ze met een deel van zijn erfenis zou gaan lopen. David leefde op grote voet en toonde graag dat hij rijk was. De zaak was nochtans sterk achteruit gegaan sinds hij de leiding had overgenomen van zijn vader.

Hij had de centen van zijn papa hard nodig. En liefst zo snel mogelijk. Dus beraamde hij een plan om hem te laten vermoorden voor zijn erfenis.

Thierry Goeman, Johan Van Baelen

Op foto: Slachtoffer Robert Dupuis