Lichaam Priscilla (14) zwaar toegetakeld

Een veertienjarig meisje uit Huizingen (Beersel) is vrijdag doodgeslagen en gedumpt in een veld in het vlakbij gelegen Dworp. De Brusselse onderzoeksrechter wacht op de resultaten van het toxicologisch onderzoek om de precieze doodsoorzaak te bepalen.

jrosquin

Priscilla S. stond gekend als een probleemmeisje. Ze verbleef al enkele keren in een instelling. Ze had afgesproken om met haar moeder naar de Ten Blotefeesten in haar dorp te gaan. Maar daar daagde ze vrijdag niet op.

Nog diezelfde dag, rond 17u, vond een jager haar lichaam. Toen haar moeder het nieuws over haar dood vernam, stortte ze in mekaar. Ze ligt nog altijd in het ziekenhuis en verkeert in shock.

Priscilla kwam uit een gescheiden gezin. Haar oudere zus en twee jongere broertjes verblijven in een pleeggezin.

Zware klappen

Hoe Priscilla precies om het leven is gekomen, staat nog niet vast. Ze heeft alleszins zware klappen gekregen, mogelijk met de blote vuist. Haar gezicht was zwaar toegetakeld. Volgens het parket zijn deze verwondingen niet de doodsoorzaak. Daarnaast zijn er geen sporen van seksueel misbruik vastgesteld.

Een van de pistes die de speurders volgen is dat ze met iemand is meegereden, dat die persoon seks met haar wilde, maar dat Priscilla hem heeft afgewezen. Daarop is de jongen of man mogelijk boos geworden en heeft hij haar toegetakeld. De dader moet de streek gekend hebben, want het veld waar hij haar lichaam dumpte, ligt zeer afgelegen.

Volgens parketwoordvoerster Wenke Roggen blijkt uit de vaststellingen op de plaats waar haar levenloze lichaam werd gevonden dat het meisje voordien om het leven is gebracht. Het tijdstip waarop ze werd vermoord is nog niet duidelijk.

KMa, TG

.

Foto: Priscilla S. (links) en de plaats waar haar lichaam werd gevonden (rechts)

Nu in het nieuws