Première Batman verwijst niet naar bloedbad

De Belgische première van de nieuwe Batman-film in Kinepolis Antwerpen vond maandagavond gewoon plaats. Er was geen enkele verwijzing naar de afschuwelijke schietpartij in het Amerikaanse Aurora.

laenen stefan

Jan Van Looveren presenteerde de première van The Dark Knight Rises. In zijn presentatie verwees de acteur niet naar de dodelijke schietpartij in Aurora “Eerlijk? Het zal me worst wezen dat een gevaarlijke gek in het rond schiet”, benadrukt Van Looveren. “Uiteraard vond ik het schokkend nieuws. Ik leef enorm mee met de slachtoffers en hun familie. Hoe afschuwelijk het drama ook is, het leven gaat verder. Een waanzinnige daad van een zot staat compleet los van deze film. De Amerikanen zouden het bloedbad beter gebruiken om eens na te denken over hun wapenwetgeving. In de States krijg je bij wijze van spreken al bij een doos waspoeder een geweer.”

De Thumbler kreeg veel bekijks op de zwarte loper. Belgische en Amerikaanse security bewaakt de twee en halve ton staal de klok rond. Amerikaanse en Britse bioscopen namen ook extra veiligheidsmaatregelen naar aanleiding van de schietpartij. Bij ons loopt de Batmanfilm vanaf woensdag in de zalen. Kinepolis benadrukt dat hun bewakingsagenten extra waakzaam zullen zijn. Zowel in de zalen als via tal van camera’s. Toch komen er naar aanleiding van het drama in Amerika in ons land geen strengere veiligheidsprocedures.

“De veiligheid verhogen zou ook totaal absurd zijn”, meent Frank Molnar. De presentator draagt een Batmanmasker. “Thuis heb ik het ganse kostuum. Ik ben allicht de grootste Belgische Batmanfan die je kan vinden. Ik bekeek alle films al vijftig keer en verzamel als een bezetene spullen met het logo van vleermuisman. Het scheelde geen haar of ik was in Amerika gaan kijken. Natuurlijk niet in Denver. Uiteindelijk was het me toch iets te duur. Ik kocht al wel tickets om de film hier in Antwerpen nog eens te bekijken.”

The Dark Knight Rises loopt vanaf woensdag in de zalen.

Stefan LAENEN Foto's Dirk Kerstens

Nu in het nieuws