Doodrijder blaast weer positief na ongeval

De man die twee jaar geleden Vera Geerts in een dronken bui doodreed, heeft opnieuw in dronken toestand een ongeval gehad.

ikerremans

Leestenaar Willy D. veroorzaakte in augustus 2010 veel ophef toen hij Vera Geerts doodreed terwijl ze met haar man de baan overstak. Willy reed niet allen te snel, hij was dronken en pleegde op de koop toe ook nog eens vluchtmisdrijf. De politie kon hem snel na de feiten oppakken. De zaak moet in het najaar nog voor de politierechtbank komen. Maar zo lang duurde het niet vooraleer hij opnieuw in negatieve zin van zich liet spreken.

Zaterdag reed hij in Battel ter hoogte van café Den Biechtstoel aan de Battelse Bergen in op een geparkeerde wagen. De politie werd er bij gehaald en opnieuw bleek de man teveel gedronken te hebben. "Hij had een alcoholintoxicatie, al was die niet extreem hoog", zegt parketwoordvoerder Steven De Winter. "Zijn rijbewijs is wegens de combinatie van het ongeval en de alcoholintoxicatie voor vijftien dagen ingetrokken. Dat is een tijdelijke veiligheidsmaatregel waarbij geen rekening gehouden is met zijn voorgeschiedenis. Later voor de politierechter gebeurt dat wel en dan kan zijn straf nog oplopen."

Weduwnaar Eddy Gullentops reageert geschokt.

Lees meer in de dinsdagkrant van Gazet van Antwerpen.

Bert Provoost Foto: slachtoffer Vera Geerts

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio