Beestig Maïsdoolhof in Stokt

Vier bevriende boeren trokken wekelijks op fietstocht en dronken daar steevast een Duveltje bij. Na enkele keren stond de Duvel al klaar en werden zij De Duvels genoemd. Wanneer zij begonnen met Tepke schieten, kwamen er al vlug enkele Duvels bij.

Marc Leysen

"Wij organiseerden heel wat om de buurt en de Gelenaars samen te krijgen", vertelt Fons Gielis. "Tepke schieten, stalkaarten, kerststal en onze doolhof zijn intussen traditie geworden."

Dit jaar staat de doolhof in het teken van dieren van de boerderij. "Met vijftien Duvels hebben we er een ganse dag aan gewerkt", legt Dominique De Craen uit. "Waarschijnlijk groeide onze maïs sneller omdat hij met Duvel gemest is. Door het dierendoolhof wandelen, duurt ongeveer een uur. Onderweg staan info bordjes over de dieren op de boerderij. De bezoekers kunnen deelnemen aan een wedstrijd. Eind augustus worden de winnaars geloot."

Kinderen betalen slechts één euro en volwassenen twee euro. In deze prijs is een drankje inbegrepen. "Wij willen de bezoekers zo goedkoop mogelijk een fijne dag bezorgen", lacht Marijke Verheyden. "Op het erf zijn verschillende spelen voor de kinderen." Het doolhof is vlot te bereiken via de Antwerpseweg. Aan het rode licht aan de Ford garage gaat u de zijweg in en even verderop ziet u de pijlen. De Doolhof aan Stokt 37 is open tot 26 augustus in het weekend van 14 tot 19u. 14 augustus is er een avondwandeling vanaf 21u en 15 augustus zijn ze ook open. Voor de avondwandeling is inschrijven verplicht.

www.deduvels.net

Marc Leyse

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Jobs in de regio