Bouhanni wint eerste etappe in Wallonië

Nacer Bouhanni (FDJ-Big Mat) heeft zaterdag de eerste rit van de Ronde van Wallonië op zijn naam geschreven. Na 159,7 kilometer tussen de Henegouwse steden Doornik en Lessen was de kersverse Franse kampioen de snelste in een massaspurt. De Fransman wordt ook de eerste leider.

fvangarderen

Lees ook: Boonen: "Tevreden met test vandaag"

Na veertig kilometer reed een groep van 22 renners met onder meer Greg Van Avermaet, winnaar van vorig jaar, weg uit het peloton. Onder impuls van Vacansoleil-DCM, Accent.Jobs-Willems Veranda's en Topsport Vlaanderen-Mercator werd de groep bijgehaald. Onmiddellijk nadien ontsnapten Davy Commeyne en Kevin Van Melsen. Enkel Lloyd Mondory kon nog aansluiten. De drie fietsten een maximale voorsprong van ruim vier minuten bij mekaar.

Boonen

Toen vond het peloton onder leiding van Omega Pharma-Quick.Step het welletjes. Tom Boonen zette zich op kop, in functie van de Italiaanse spurter Francesco Chicchi. Op iets minder dan tien kilometer van het einde waren de vluchters eraan voor de moeite.

In de massaspurt was het de Franse kampioen Bouhanni die aan het langste eind trok. Bouhanni won dit seizoen onder meer de eerste etappe in de Ster van Bessèges en Halle-Ingooigem.

De Ronde van Wallonië duurt nog tot woensdag. Zondag staat een etappe van 205,5 kilometer op het programma, tussen Binche en het racecircuit van Mettet.

Foto: PN

Meer sportnieuws